email: machining@cnc.com.gr

Mini CNC

H mini CNC είναι μια μικρή μηχανή κοπής η οποία χρησιμοποιείται για την κοπή πολύ μικρών εξαρτημάτων. Μπορεί να κόψει διάφορα υλικά όπως πλαστικό αλλά κυρίως χρησιμοποιείται για την κοπή ξύλου. Η αρχή λειτουργίας της είναι ίδια με αυτή μια κανονικής CNC μηχανής όμως πλεονεκτεί στο ότι, λόγω του μικρού μεγέθους της, μπορεί να χωρέσει ακόμα και σε ένα πάγκο εργασίας.

Πως λειτουργεί η μίνι CNC

Για να χρησιμοποιήσετε τη mini CNC θα πρέπει να συνδέσετε το μηχάνημα με έναν υπολογιστή ο οποίος θα διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό. Τα λογισμικά που χρησιμοποιούνται είναι τύπου CAD και CAM. Ο υπολογιστής διαβάζοντας τις οδηγίες του προγράμματος κινεί με απόλυτη ακρίβεια τα επιμέρους εργαλεία του mini CNC με τέτοιο τρόπο ώστε να κόψουν σωστά το ακατέργαστο υλικό. Η ακρίβεια που έχει το mini CNC το κάνει ιδανικό για να κόψει το ίδιο ακριβές σχήμα ξανά και ξανά.

Σε κάποια μοντέλα mini CNC υπάρχει η ικανότητα εναλλαγής εργαλείων αυτοματοποιημένα όποτε αυτό χρειάζεται. Η όλη διαδικασία προγραμματίζεται μέσω του υπολογιστή. Σε περίπτωση που το mini CNC δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ο χειριστής πρέπει να αλλάξει τα εργαλεία με το χέρι. Η εναλλαγή των εργαλείων είναι απαραίτητη για να δημιουργηθούν διαφορετικές εγκοπές στο αρχικό υλικό ή όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά.

Το εργαλείο κοπής προσαρμόζεται σε ένα μοτέρ το οποίο περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό το μοτέρ με τη σειρά του προσαρμόζεται σε σύστημα με ράγες το οποίο μπορεί και κινείται μπρος και πίσω πάνω στο τραπέζι του mini CNC. Επιπλέον το εργαλείο μπορεί ναι κινείται και προς το πλάι κάτι που σημαίνει πως μπορεί να δουλέψει σε οποιοδήποτε σημείο του υλικού προς κοπή. Τα προς κοπή κομμάτια τοποθετούνται κάτω από το εργαλείο κοπής και το μέγεθός τους εξαρτάται από το μέγεθος του τραπεζιού.

Το mini CNC αποτελεί ένα πολυεργαλείο το οποίο μπορεί να κόψει πολύ μικρά κομμάτια. Βρίσκει εφαρμογή στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία αλλά και τις τέχνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες αλλά και από ερασιτέχνες. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του που το έχουν κάνει δημοφιλές είναι το μικρό του κόστος, το μικρό μέγεθος και η ακρίβεια κοπής.

Στείλτο σε άλλους:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp